بام کشور – مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، از تولید ۳۵۰۰ تن قارچ خوراکی در سال گذشته در سطح استان خبر داد. به گزارش آژانس خبری بام کشور به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، مسعود جعفرنژاد، با اشاره به فعالیت ۱۲۰ واحد تولید قارچ، شامل ۱۰ واحد صنعتی و ۱۱۰ واحد […]

بام کشور – مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، از تولید ۳۵۰۰ تن قارچ خوراکی در سال گذشته در سطح استان خبر داد.

به گزارش آژانس خبری بام کشور به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، مسعود جعفرنژاد، با اشاره به فعالیت ۱۲۰ واحد تولید قارچ، شامل ۱۰ واحد صنعتی و ۱۱۰ واحد مشاغل خانگی، اعلام کرد: سطح زیر کشت سالانه قارچ در استان حدود ۱۰ هکتار (۱۰۴ هزار و ۲۲۳ مترمربع) است و عملکرد هر مترمربع به ‌طور متوسط ۲۵ کیلوگرم برآورد می‌شود.

وی افزود: واحدهای صنعتی تولید قارچ در شهرستان‌های جلفا (پردیس ارس)، بستان‌آباد (بهین قارچ، رویش گل، شعرباف)، هشترود (علی نوایی) و تبریز (طیبه شرقی، قارچ دادلی، بیوک هادی، دکتر شناسی و خسروشاهی) فعالیت دارند. همچنین، در سال ۱۴۰۳ یک واحد راکد در شهرستان بناب با ظرفیت ۲۰۰ تن در سال فعال شده و به تولید بازگشته است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به چالش‌های پیش روی تولیدکنندگان مشاغل خانگی در این حوزه اشاره کرد و گفت: نبود واحد تولید کمپوست در استان، نبود حمایت مالی بانک‌ها، بی‌ثباتی قیمت مواد اولیه، همکاری دشوار تولیدکنندگان کمپوست با واحدهای کوچک و محاسبه هزینه انشعابات برق و گاز به صورت تجاری، از مهم‌ترین مشکلات این بخش هستند.

جعفرنژاد همچنین به نبود تشکل‌های حمایتی، نوسان قیمت بازار، نیاز به برق سه فاز، بالا بودن هزینه تجهیزات و نبود نقدینگی کافی برای تأمین مواد اولیه اشاره و بر لزوم برنامه‌ریزی برای حل این مشکلات تأکید کرد و خواستار حمایت بیشتر نهادهای دولتی، به ویژه در زمینه تأمین تسهیلات مالی و تثبیت قیمت‌ها شد.

  • نویسنده : بام کشور